Våra värderingar

Teamkänsla

Att arbeta som ett team är väldigt viktigt. Ingen blir lämnad bakom eller förbises på arbetsplatsen. Ett väl fungerande team är effektivare och produktivare.

Detaljer

Vi har valt ordet detaljer men meningen “knyta ihop säcken” säger nog mer vad vi menar.

Efter många års erfarenhet har vi märkt att oavsett vad du gör, om du inte ”knyter ihop säcken” och gör en sak noga från A-Ö så får man oftast gå tillbaka och fixa något eller i värsta fall göra om flera moment.

Som ni vet så är det inte bara det fysiska problemet som blir problemet utan oftast blir det omständligt i ekonomin också med allt från kreditfakturor till ombesiktigar(inom bygg) m.m. Självklart kan man inte eliminera alla risker i ett projekt men med vårt tankesätt blir det ändå en stor väsentlig skillnad.

Positivitet

Att vara positiv är väl för vissa ett uttjatat ord men för oss ett väldigt viktigt ord. Oavsett vilka motgångar eller “problem” ett projekt får så kan man alltid välja hur man vill se på det. Och att se på det som en utmaning istället för ett problem är alltid mycket mer givande och roligt.

Vi försöker alltid rekrytera personer som redan har den inställningen och är så som person. En ung person kan man skola upp i detta och det gör vi. Men anställer vi en äldre så vill vi se den egenskapen redan från början för att en sådan profil/inställning är svår att ändra på ju äldre en person är. Så förutom meriter är en persons inställning väldigt viktig för att få en anställning hos oss.

Och som ni alla vet så kan en negativ person förstöra för en hel grupp. Vi är väldigt noga med denna punkt och anser det som en av våra grundstenar.

Problemlösning

Går hand i hand med positivitet. Och vi skulle helst vilja lägga in ordet “anpassningsbar” här också.

Enligt oss finns det två kategorier av personer. De som inte gillar problemlösning och de som verkligen gillar problemlösning och är anpassningsbara. Det blir nästan som en livsstil.
Problem är till för att lösas, läras av och gå vidare. Gå vidare med en ny erfarenhet och visare som individ.

Enligt oss är personer som är problemlösare mycket mera anpassningsbara. Och det är anmält vad livet går ut på. Alla projekt är olika och problem dyker alltid upp, så att anpassa sig är viktigt och mycket roligare.

Ansvar

Är en punkt som vi brinner för och det är något som behövs i dagens samhälle då färre och färre tar ansvar för sina handlingar och ansvar. Ni som är äldre skrattar och ler nog när ni läser detta med en instämmande min. Och ni som bollats runt inom kommunala telefonväxlar förstår precis vad vi menar.

Att utföra sin arbetsuppgift, stämma av och knyta ihop säcken är A och O i sitt arbete. Alltså att ta ansvar.

Personer som tar ansvar för något som inte gått som det ska istället för att skylla på andra omständigheter är hårdvaluta i dagens samhälle. Alla människor gör misstag ibland och de som tar på sig ansvaret, löser problemet och går vidare är personer vi värdesätter högt.

Vi letar ständigt efter sådana personer.

Ödmjukhet

Med ödmjukhet kommer man långt och folk som är ödmjuka i ett team löser både problem snabbare och växer som person. Detta går hand i hand med ”ansvar”. En ödmjuk person lär sig alltid snabbare och har ett öppet sinne för nya idéer och lösningar.